Robin Engelhardt

Robin Engelhardt

specialkonsulent

Robin Engelhardt arbejder ved Center for Information and Bubble Studies (CIBS). Hans baggrund er en Ph.D. i matematisk biologi og komplekse systemer fra Niels Bohr Institutet og et sidefag i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. Robin har også arbejdet med en lang række tværfaglige udviklingsprojekter inden for kommunikation og uddannelse, og været videnskabsjournalist og lavet en række læringsspil.

Primær forskning

Robins forskning på CIBS fokuserer på computational social science, social cognition og på det seneste på design af online experimenter og læsingsspil. Homepage: robinengelhardt.me

Robin kan bedst kontaktes via mail eller telefon, +45/26300403.

Mulige interessekonflikter

Bortset fra at arbejde som videnskabsjournalist og redaktør på danske aviser og magasiner har mine arbejdsgivere alle været non-profit universiteter. Jeg har aldrig accepteret personlige gaver eller betalinger fra en producent af et lægemiddel, en teknologi eller noget andet kommercielt produkt. Jeg har dog modtaget forskningsstipendier (eller draget fordel af forskningsstipendier modtaget af andre) fra: Carlsbergfonden, Trygfonden, Knud Højgaards Fond, Ministeriet for Børn og Uddannelse, Den Europæiske Union (e-Ten, IST og andre), Danmarks Pædagogiske Universitet (nu Aarhus Universitet) og det Danske Ministerium for Videnskab, Teknologi og Innovation. Indimellem modtager jeg betaling for forelæsninger, og er blevet invitetet af bl.a. F.L.Smidth, Danmarks Ingeniørforening, Velux Fonden og af en række folkehøjskoler. Jeg har været betalt dommer ved FDB's Grønne Idépris. Jeg ejer et lille enmandsfirma, der lejlighedsvis udvikler læringsspil og undervisningsmateriale via offentlig finansiering. Bortset fra bank- og pensionsopsparingskonti ejer jeg ikke (og heller ikke nogen fra min nærmeste familie) aktier, og vi har heller ingen andre økonomiske interesser i for-profit-virksomheder. Jeg lader ikke økonomiske interesser hos nære venner eller bekendte spille nogen rolle i mine professionelle beslutninger. Jeg donerer regelmæssigt til NGO'er, der arbejder for miljøet, for marginaliserede og sårbare mennesker og for et åbent og inkluderende samfund. Min ideologiske og moralske overbevisning bestemmer, hvilken slags arbejde jeg beskæftiger mig med, og hvilken slags arbejde jeg anser for at være destruktiv og derfor ikke rører ved. Ikke desto mindre er eventuelle resultater fra min empiriske forskning ikke (i det mindste ikke bevidst) påvirket af mit ideologiske, politiske eller moralske udsyn. Enhver subjektiv fortolkning eller vurdering, der er baseret på min eller andres forskning, er naturligvis uundgåeligt knyttet til personlige overbevisninger, og er derfor også tilgængelig for kritik og debat.

ID: 108811528