16. november 2015

Smag - ny bogudgivelse ved Martin Machman Andersen

Smag - på sporet af en gastronomi

I en skønsom blanding af filosofi, videnskab, madopskrifter og litteratur bringes vi på sporet af en gastronomi, hvor smagen dyrkes for sin egen skyld. Bogen gør op med udbredte myter, som at vi blot spiser for at overleve, og at god smag bare er et spørgsmål om smag og behag. Det undersøges hvordan og hvorfor smager vi, som vi gør. Om smagen bare er subjektiv, og om kokkeri er en kunstart? Men også, med læseren kærligt i hånden, hvorfor man skal stole på sin madanmelder, hvordan man tilbereder fasaner, og hvor mange æbler der skal i en æblekage. Bogen er filosofisk, men henvender sig til enhver, der oprigtigt interesserer sig for mad.

Bogen er skrevet af Martin Marchman Andersen, postdoc ved Afdeling for Filosofi på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling.

Læs mere om bogen her.