25. juni 2010

Godt 3,4 mio. kr. til to postdoc-stipendiater på MEF

Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation har ved uddelingen i juni bevilget to postdoc-stipendier til forskere ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling.

Niels Henrik Hartvigson, Film- og Medievidenskab:
Projekttitel: Homo- og biseksualitet i danske spillefilm 1930-1965 i et medie og genreperspektiv
Bevilget beløb: kr 1.616.342
Projektbeskrivelse: Projektet vil undersøge, hvordan homo- og biseksuel drift og identitet gestaltes i danske spillefilm fra 1930-63 med vægt på medie- og genremæssige, æstetiske, narrative og stilistiske forhold. Afhandlingens teoretiske tilgang ligger i et spændingsfelt mellem filmæstetisk analyse, genreanalyse og cultural studies, nærmere bestemt gay and lesbian og queer theory.

Xavier Landes, Filosofi:
Projekttitel: Public insurance, equality and efficiency
Bevilget beløb: kr 1.812.181
Projektbeskrivelse: Velfærdssamfundets vigtigste funktion er at overføre ressourcer fra de bedre til de dårligere stillede medlemmer af samfundet. Denne funktion har været genstand for talrige debatter i politisk teori om retfærdighed. Det er dog sjældent blevet bemærket, at de fleste af disse overførsler består af betaling til forsikring (for eksempel arbejdsløshed og sundhed) frem for ren fordeling. Projektet vil undersøge den offentlige forsikrings historie og moral.