27. juni 2017

Tue og Maria i Korsør

TOPMØDE

Hvert år bliver to studerende fra IVA inviteret med til Danmarks Biblioteksforenings topmøde. I år var det Tue og Maria, der tog afsted som repræsentanter for uddannelse på IVA og kom hjem med input fra biblioteksverdenen.

Tue Scheel Nielsen: Vores teori passer

"Hele topmødet gav os en fornemmelse af, at den teori, vi beskæftiger os med, passer på det, der bliver diskuteret ude i miljøerne. På IVA har vi tit en diskussion om, at det kan være svært at forbinde teorien med praksis, men det er det ikke. Hvis flere studerende deltog i arrangementer som topmødet, så ville de forstå, at undervisningen faktisk er spot-on i forhold til det, der sker."

Tue Scheel Nielsen

"På andendagen fik vi præsenteret 7 aktuelle cases fra biblioteksverdenen, blandt andet en om formidling via YouTube, og den kunne lige så godt have været lavet af en praktikant herfra. Vi kunne have givet dem input! Og der var rigtig meget, der gav mening i forhold til at finde en case på studiet. Det kunne være spændende at komme over og opleve det nye Herning Bibliotek, og komme ud og se hvordan vores teorier passer på det og prøve os selv af i forhold til en helt aktuel case."

Maria Kolt Pedersen: Vi er klar til at komme ud!

"Jeg vil gerne arbejde med kultur og kulturprojekter – og det kan sagtens være på et bibliotek, og det blev der åbnet meget op for på topmødet. Biblioteker er meget mere end bogudlån og dannelse. Topmødet handlede også rigtig meget om, hvad et bibliotek er, og hvor det skal hen. Det er jo også det, vi beskæftiger os med på studiet. Vi er dér, hvor vi skal være, og vi er klar til at komme ud!"

Maria Kolt Pedersen

"Jeg skriver speciale om kulturpolitik og filantropiske fonde, hvor netværk og samarbejde er en stor del af det - og netop netværk og samarbejde blev der også lagt vægt på til topmødet.

Om eftermiddagen fik vi snakket med nogle bibliotekarer under mere uformelle rammer. Det var rart at blive bekræftet i, at man altså godt kan få ansættelse, selv om man ikke har været i praktik. Men generelt er branchen meget positiv over for at få praktikanter ud."