Jens-Erik Mai

Jens-Erik Mai

Institutleder

Medlem af:

  Jens-Erik Mai er professor i information og Institutleder på Institut for Kommunikation, Københavns Universitet.  

  I sin forskning er Jens-Erik optaget af  grundlæggende spørgsmål om data og information i det digitale samfund. Han har beskæftiger sig med filosofiske, etiske, kulturelle og kontekstuelle dimensioner af information, informations- og kommunikationsteknologi, digitale medier og informations- og kulturinstitutioner. Han har bidraget til informationsfilosofi med analyser af informationskvalitet fra et gricean  perspektiv og til informationsetik og privatliv med analyser af begrebet personlig information i forbindelse med datafikation. Hans bidrag til vidensorganisation/klassifikation har haft en væsentlig indflydelse på områdets konceptuelle og metodiske grundlag, og hans artikler om semiotik, sprogfilosofi og postmodernitet inden for dette område er meget citeret og brugt.

  Jens-Erik var leder af det tværdisciplinære forskningsprojekt: “Don't Take it Personal” - Privacy and information in an algorithmic age og er medlem af det internationale Marie Skłodowska-Curie Innovative Training Network D-CoDE. Han er medlem af redakionen for Journal of Documentation og Aslib Journal of Information Management.

  Han har tidligere været associate professor på Faculty of Information, University of Toronto, hvor han også var Vice Dean and Acting Dean. Før det var han assistant professor på Information School, University of Washington hvor han også var co-director af Center for Human-Information Interaction.

  Jens-Erik har en Ph.D. i Information Science fra School of Information, University of Texas at Austin hvor han var Fulbright Scholar - han er uddannet Bibliotekar DB og cand.scient.bibl. fra Danmarks Biblioteksskole.

  Personlig website: www.jenserikmai.info

  ID: 44929058