Julie Mejse Münter Lassen

Julie Mejse Münter Lassen

Videnskabelig assistent

Som videnskabelig assistent forsker, underviser og vejleder jeg studerende på Film- og Medievidenskab.

I min forskning beskæftiger jeg mig med public service-medier, i særdeleshed fjernsyn, hvad end det foregår på de traditionelle tv-kanaler eller som on demand-indhold. I en bredere kontekst interesserer jeg mig for medieregulering og mediernes betydning for samfundet.

Mit ph.d.-projekt (2014-2018) omhandlede den udvikling, der foregår, når public service-medierne skal omstille sig fra broadcast-medier (radio og tv) til digitale medier. Mere specifikt har jeg undersøgt, hvordan DR varetager public service-opgaven på tv og online, hvor jeg bl.a. fokuserede på programlægningsstrategierne og samspillet mellem de forskellige kanaler og platforme. Det var også en del af mit projekt at undersøge udviklingen og redefineringen af selve public service-begrebet. I takt med medieudviklingen følger jeg nysgerrigt med i hvordan brugen af algoritmer og personalisering kan understøtte og udfordre de klassiske public service-principper.

Interesseområder

  • Public service-medier
  • Mediepolitik
  • Programfladestyring
  • Mediesociologi

Undervisnings- og vejledningsområder

Jeg har undervist i Film- og mediesociologi på bachelor- og tilvalgsuddannelsen i Film- og medievidenskabs samt undervist i Mediehistorie på Film- og medievidenskabs 1. semester.

Jeg har vejledt bachelorprojekter og specialer omhandlende forskellige medie- og filmteoretiske problemstillinger og med forskellige metodiske tilgange.

I efteråret 2020 underviser jeg i BA-kurset Mediesystemer og film- og mediebrancher.

ID: 122743796