Seminar: Hvad kan reality-tv i 2022?

Da de første danskproducerede realityprogrammer som f.eks. Robinson Ekspeditionen (TV3, 1998-) blev sendt i slutningen af 1990’erne, var det startskuddet til lang række nye realityformater. Interessen for reality-tv er på mange måder stadig voksende, og genren fortsætter med at udvikle sig.

Derfor mener vi, at det er relevant at stoppe op og spørge: Hvilke tendenser præger realitygenren i 2022, hvad bruger tv-kanaler og streamingtjenester genren til, og hvilke udfordringer er der for de mennesker, der producerer og medvirker i reality-tv i dag? Vi har arrangeret et seminar, hvor vi sætter fokus på netop disse spørgsmål. Vi præsenterer perspektiver fra vores egen forskning i reality, men vi har også inviteret to kyndige branchefolk med en viden om og interesse for genren. De to gæster er Sune Roland, indholdschef på TV 2, og Marlene Weybøll, indehaver af podcasten Reality Tjek og tidligere caster.

Både studerende og ansatte er velkomne til at deltage, og vi vil sørge for, at der er tid til spørgsmål fra salen.

Program

9.15 Velkomst
9.25 Professor Anne Jerslev Reality-tv 3.0?
9.45 Adjunkt Mads Møller Tommerup Andersen Streamingtjenesters brug af realityindhold
10.05 Pause
10.20 Sune Roland, indholdschef på TV 2 TV 2’s strategi for reality-tv
11.00 Pause
11.15 Marlene Weybøll, indehaver af podcasten Reality Tjek og tidl. caster Vilkårene for casting og produktion af reality-tv

Spørgsmål til arrangørerne: Mads Møller Tommerup Andersen  / Anne Jerslev