FAQ, ofte stillede spørgsmål
I den følgende tekst, kan du læse svar på de spørgsmål, vi hører tit i KOMM (INF) Biblioteket.
Kan alle låne bøger på KOMM biblioteket?
Nej, du skal være tilknyttet Københavns Universitet, hvis du vil låne bøger fra KOMM Biblioteket (MEF).
Undtagelsen er INF Udlånssamling; den er offentlig tilgængelig og er midlertidigt opstillet på Københavns Universitetsbibliotek, Karen Blixens Plads 7.
Har du allerede meldt dig ind hos Det Kongelige Bibliotek eller et af Københavns Universitets Biblioteker (KUB), gælder dit lånernummer også hos os.
Hvad er mit lånernummer?
Da du meldte dig ind, blev du spurgt, hvilke 8 numre, du ville bruge som lånernummer. Så du har selv valgt, hvad der er dit lånernummer. Har du glemt det, så gå ind i Katalogen, tryk på Login og login med MitID eller via dit KU ligin.
Log så ind -> tryk på dit navn -> 'Login og Password' . Systemet foreslår, du bruger dit telefonnummer. Hvis feltet ikke er udfyldt, vil systemet bruge dit CPR nummer, som så bliver dit lånernummer fremover.
Har jeg TO password?? Hvad er forskellen?
Det er samme ID til begge password. Når du skal bruge Katalogen til at reservere nye bøger, administrere dine dine lån og have fjernadgang til e-ressourcer, skal du bruge det LANGE pasord. Skal du bruge vores selvbetjeningsmaskine til at låne bøger, skal du bruge det KORTE pasord (4 tal).
Kan jeg afhente min bestilte bøger på KOMM Biblioteket?
Nej, al afhentning af bestilte bøger foregår på Fakultetsbibliotekerne. Men du kan selv komme her, finde og låne bogen og få bogen med dig, hvis du ikke bestiller online.
Kan jeg bestille bøger gennem bibliotek.dk til afhentning her?
Nej. Al afhentning foregår på fakultetsbibliotekerne. Du får en mail, når du kan hente bogen.
Hvorfor kan jeg ikke aflevere alle mine biblioteksbøger bøger på KOMM?
Du kan aflevere bøger, der er lånt via Det Kongelige Bibliotek hos KOMM, fordi vi deler udlånssystem. Men ikke de bøger, du har lånt gennem dit folkebibliotek. Du skal aflevere bøger på det folkebibliotek, hvor du har lånt bogen. Du er noteret dér for lånet, og bogen er ikke afleveret, før den er tilbage til der, hvor du lånte den. Du er ansvarlig for bogen, indtil den er tilbage, hvor den hører til. Kommer du alligevel til at aflevere dem hos os, vil det tage ca. 7-14 dage, før bogen er tilbage, hvor den hører til (og så får du bøde).
Kan jeg låne bøger med hjem fra semesterhylden?
Nej, de er til brug på stedet. Bøger på semesterhylden er til for ALLE studerendes skyld, tag derfor hensyn og overhold reglerne. Bøgerne skal returneres til hylden hurtigt. Semesterhylden er i bygning 14 2. sal ved biblioteket. Du kan se i bøgerne på stedet.
Hvorfor står bøgerne ikke alfabetisk / numerisk?
Bøgerne er opstillet i en meningsgivende sammenhæng. Når du går hen til hylden, vil du finde andre bøger, der også handler om dit emne (klassifikation) eller beslægtede emner.
Er der en skanner, som jeg kan bruge?
Der er en 'klassisk' kopimaskine, som kan skanne og e-maile (gratis) på 1.sal i bygning 14. Der er også en bog-skanner på 2.sal, som frit kan bruges. Læs instruks på stedet. Det er gratis at skanne - og der er intet login.
Kan jeg forslå bøger til indkøb?
Ja. Det er du meget velkommen til, send os en mail eller benyt muligheden her.
Kan man læse min opgave til INF/IVA/DB via Google Books?
Nej. Fra 1963 til og med 2007 har biblioteket registreret hovedopgaver, specialer og FOD-opgaver i katalogen. Google Books har hentet posterne fra bibliotek.dk og fremstillet sine egne bibliografiske data. Det gør hverken opgaven tilgængelig eller digital. Har du afleveret din opgave i papir, så findes den stadig kun i papir. Nogle tidligere studerende har klausuleret deres opgaver, så de kun kan ses med forfatterens skriftlige tilladelse. Denne klausulering gælder stadig. Biblioteket kan ikke hjælpe med at finde frem til forfatteren. Der linkes til ca. 200 digitale opgaver fra katalogen fra perioden 2000-2007. Selvom de er gratis og frit tilgængelige, kan du ikke se dem via Google Books. Du skal finde dem via vores katalog. Nogle af disse digitale opgaver er også klausulerede. Her er reglen også, at du skal have forfatterens skriftlige tilladelse for at se den. Se også siden om Studenteropgaver på vores LIB-Guide for Informationsvidenskab.
Semesterhylder
På bibliotekets semesterhylder på bygning 14, 2. sal kan du finde relevante bøger til de fleste kurser.
Bøgerne er ikke til hjemlån.