Eleverne, der skulle blive så dygtige, som de kunne: kategorisering og potentialitet i skolens lærings- og testarrangementer

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Eleverne, der skulle blive så dygtige, som de kunne : kategorisering og potentialitet i skolens lærings- og testarrangementer. / Hamre, Bjørn; Kousholt, Kristine; Staunæs, Dorthe; Krejsler, John B.

I: Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift, Bind 52, Nr. 3, 2015, s. 21-43.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Hamre, B, Kousholt, K, Staunæs, D & Krejsler, JB 2015, 'Eleverne, der skulle blive så dygtige, som de kunne: kategorisering og potentialitet i skolens lærings- og testarrangementer', Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift, bind 52, nr. 3, s. 21-43.

APA

Hamre, B., Kousholt, K., Staunæs, D., & Krejsler, J. B. (2015). Eleverne, der skulle blive så dygtige, som de kunne: kategorisering og potentialitet i skolens lærings- og testarrangementer. Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift, 52(3), 21-43.

Vancouver

Hamre B, Kousholt K, Staunæs D, Krejsler JB. Eleverne, der skulle blive så dygtige, som de kunne: kategorisering og potentialitet i skolens lærings- og testarrangementer. Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift. 2015;52(3):21-43.

Author

Hamre, Bjørn ; Kousholt, Kristine ; Staunæs, Dorthe ; Krejsler, John B. / Eleverne, der skulle blive så dygtige, som de kunne : kategorisering og potentialitet i skolens lærings- og testarrangementer. I: Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift. 2015 ; Bind 52, Nr. 3. s. 21-43.

Bibtex

@article{eba08f845cb141f4bb5ee4c64cbaaee9,
title = "Eleverne, der skulle blive s{\aa} dygtige, som de kunne: kategorisering og potentialitet i skolens l{\ae}rings- og testarrangementer",
abstract = "Denne artikels pointe er, at skolens aktuelle testregimer betjener sig af teknologier, der b{\aa}de er disciplinerende ved fx appellere til en kernefaglighed, men ogs{\aa} fungerer i kraft af at itales{\ae}tte en forventning om at eleverne kontinuerligt udfolder deres potentialitet. Herved afspejler testningen et styringsrationale, hvor konkurrencestatens optimeringslogik konvergerer med reformp{\ae}dagogiske idealer om at tage udgangspunkt i barnet. Vi argumenterer for, at den aktuelle styringslogik kan freml{\ae}ses gennem brug af Michel Foucaults dispositiv, hvorfor analysen af testregimet udvikles i samspil med artiklens analytik.",
author = "Bj{\o}rn Hamre and Kristine Kousholt and Dorthe Staun{\ae}s and Krejsler, {John B.}",
year = "2015",
language = "Dansk",
volume = "52",
pages = "21--43",
journal = "P{\ae}dagogisk Psykologisk Tidsskrift",
issn = "1903-0002",
publisher = "Forlaget Skolepsykologi",
number = "3",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Eleverne, der skulle blive så dygtige, som de kunne

T2 - kategorisering og potentialitet i skolens lærings- og testarrangementer

AU - Hamre, Bjørn

AU - Kousholt, Kristine

AU - Staunæs, Dorthe

AU - Krejsler, John B.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Denne artikels pointe er, at skolens aktuelle testregimer betjener sig af teknologier, der både er disciplinerende ved fx appellere til en kernefaglighed, men også fungerer i kraft af at italesætte en forventning om at eleverne kontinuerligt udfolder deres potentialitet. Herved afspejler testningen et styringsrationale, hvor konkurrencestatens optimeringslogik konvergerer med reformpædagogiske idealer om at tage udgangspunkt i barnet. Vi argumenterer for, at den aktuelle styringslogik kan fremlæses gennem brug af Michel Foucaults dispositiv, hvorfor analysen af testregimet udvikles i samspil med artiklens analytik.

AB - Denne artikels pointe er, at skolens aktuelle testregimer betjener sig af teknologier, der både er disciplinerende ved fx appellere til en kernefaglighed, men også fungerer i kraft af at italesætte en forventning om at eleverne kontinuerligt udfolder deres potentialitet. Herved afspejler testningen et styringsrationale, hvor konkurrencestatens optimeringslogik konvergerer med reformpædagogiske idealer om at tage udgangspunkt i barnet. Vi argumenterer for, at den aktuelle styringslogik kan fremlæses gennem brug af Michel Foucaults dispositiv, hvorfor analysen af testregimet udvikles i samspil med artiklens analytik.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 52

SP - 21

EP - 43

JO - Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift

JF - Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift

SN - 1903-0002

IS - 3

ER -

ID: 180608008