15. august 2024

Præsentation af de indledende resultater hos Det Danske Politi

Foto: Streaming for Talents

Efter det første års forskning mødtes vi med det danske politi og politiet fra Niedersachsen den 29. maj, for at dele resultater og erfaringer på Politiskolen i Brøndby.

Dagen begyndte med en præsentation af de første indledende resultater af Jochen Kinast og Johannes Riis. Den kvantitative del af projektet viser indikationer på en effekt af det danske politis image som følge af underholdningsmedier og sociale medier. Ydermere peger den kvalitative data på vigtigheden af specifikke rollemodeller fra medierne.

Katja Driesel-Lange introducerede derefter den nuværende forskning indenfor karriereorientering blandt unge voksne. I hendes præsentation fokuserede hun på de faktorer, der har størst betydning på karrierevalg.

Efter en uformel frokost præsenterede det danske politi deres forskningsresultater vedrørende den næste generation af potentielle politibetjente. Dette mundede ud i en diskussion om måden hvorpå, man bedst rækker ud til disse nye potentielle ansøgere. De to social media-managers fra Det Danske Politi præsenterede derefter deres strategier for at nå nye målgrupper og gøre flere unge opmærksomme på karrieremuligheder hos politiet.

Slutteligt præsenterede politiet fra Niedersachsen deres nye projekt ”Generation Zukunft Polizei”, som også fokuserer på at få flere unge interesserede i en karriere hos politiet. I denne forbindelse fremviste projektets social media-manager også deres igangværende TikTok- og Instagramkampagner.

Emner